Hazánkban jelenleg pár nedvespác és kicsivel több száraz grill pác van forgalomban. Érdemes hát ezeket az igazán ízletes összetevőit a grillezésnek otthon, magunk elkészíteni. Ha kedvet kapunk a kísérletezgetéshez, az igazán jól sikerült pácokat akár több hétre is tartósíthatjuk a hűtőben eltéve a következő grillezésig.
A legtöbb nedves pác alapja a jó minőségű olíva olaj, amibe különféle fúszereket tehetünk ízlésünk szerint. Így a grillszezon elején alig-alig jut eszünkbe valamiféle épkézláb grillpác? Ne csüggedjünk, hamar bele lehet újra rázódni és felfedezni új ízeket! Egy-két grillezés és máris megvannak az idei kedvenc grillpácok.
A saját kedvenc grillpácaim közül álljon itt most három nedves pác, amit mindenki kedvére variálhat.
Joghurtos citromfüves csirkepác
hozzávalók:
- két csirkemell
- 2 pohár joghurt
- marék friss citromfű
- 1 db lime
- szerecsendió
- só
- bors
Mézes szójaszószos pác
hozzávalók:
- 0,5dl sűrű szójaszósz( én a gombás ízesítésűt szoktam használni, mert az a legsűrűbb)
- 4 ek méz
- 1 ek almaecet
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A hozzávalókat egy lapos tálban összekeverem és a húst belemerítem egy napra. Ez egy extra gyors pác, a szójaszósz igazán hamar bepácolja a húsokat, tehát ha gyorsan kell a vendégeknek grillezni összedobni valamit ez a pác remek választás lesz. A karakteres szójaszószt remekül kiegészíti a tömény édes méz és a két íz kombinációja feledhetetlen lesz. Ki kell próbálni!
Mustáros fokhagymás pác
hozzávalók:
- 1 tubus mustár (8 ek)
- 2 ek borecet
- 3 ek olívaolaj
- 2 gerecd fokhagyma
- 1 ek ketchup
- 1,5 fej közepes vöröshagyma
A mustárt egy tálba kimérem, az ecetet olajat, ketchupot, áttört fokhagymát elkeverem benne, majd a megpucolt vöröshagymát vékony szeletekre vágom. A húst bekenem ezzel a sűrű páccal, és a szeleteket egy nagyobb edénybe teszem egymás tetejére, úgy hogy minden hússzelet közé vöröshagyma szeleteket rétegzek. A nagyobb hagymaszeleteket érdemes levenni sütés előtt, a többi maradhat a húson. Igazán szaftosra, puhára sül meg a hús ezzel a páccal. Legalább egy napig hagyjuk érni a pácban a húst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése