2014. március 1., szombat

Gázgrill forgalmazók

grillmánia


   Ha hirtelen kéne gázgrillt vásárolnom én bizony elsőként az OBI-Praktiker-Baumax háromszögben gondolkoznék, főként ha Budaörsön él az illető ez igazán a legegyszerűbb megoldás. Ezek az áruházak kínálnak gázgrilleket méghozzá nem is olyan magas árakon. Hozzá kell tenni persze hogy általában ezek az egyszerűbb gázgrillek egy szezonon túl már erősen javításra szorulnak és kevesebb extrával rendelkeznek mint magasabb kategóriás társaik.
   Ha magasabb minőségű gázgrillt keresünk, fordulhatunk a Weber vevőszolgálatához. Kínálatukban 60 ezer forinttól fölfelé találhatunk magunknak megfelelő gázgrillt. Másik nagy hazai forgalmazó a Landmann, akik szintén hatalmas választékkal kápráztatják el az odalátogatót, azonban az áraik már kissé borsosabbak mint a webernek. Választhatunk még a Barbecook áruház kínálatából is, akik már 90 ezer forinttól kezdve kínál gázgrilleket. Nekem személy szerint nagyon tetszik a barbecook Brahma modelljének 5.2-es verziója. Gyönyörű forma és tökéletes funkcionalitás. Ez az ami egy gázgrillt tökéletessé tesz és ezzel a gázgrillel a kertünk is szebb lesz.


Brahma 5.2
Santos forgalmazza minden nagyobb gázgrill gyártó termékét, valamint saját márkás terméke is van, a santos grill. A santos gázgrillekre jellemző a letisztult minimál stílus, a hideg de egyben exkluzív megjelenést kölcsönző nemesacél kivitel. Sajnos ezáltal kissé egysíkú a választék, de ha valaki minimál stílusú exkluzív gázgrillt keres, itt biztosan megtalálja  a megfelelőt. Az ára talán az összes eddiginél magasabb.
A Campingaz fejlesztései igazán úttörőnek mondhatóak a gázgrill terén, hiszen elsőként ők fejlesztették ki a RBS gázgrilleket. Hatalmas választékkal várják mindhárom gázgrill kategóriában a vásárlóikat. Megbízható márka, közepes árfekvéssel és széleskörű szervizeléssel. Sajnos hazánkban csak kevés helyen forgalmazzák ezt a márkát.
Firemagic maradt utolsónak. Ezt a márkát az USA-ban tervezték és a mai napig ott gyártják. Talán nem véletlen hogy az amerikaiak egyik kedvelt márkája. Ezek a tulajdonképpeni prémium kategóriás termékek, ami az árukon is látszik: 500 ezer forinttól felfelé lehet találni Firemagic gázgrillt, de nem ritka az egymilliós sütő sem. Ahogyan ők fogalmaznak: "azoktól akik megkövetelik a legjobbat, azoknak akik igénylik a legjobbat"




   Úgy gondolom az étel ízvilága, élvezeti értéke nem függ a grilltűzhely árától, minőségétől. Ugyanolyan finom ételeket lehet készíteni a legegyszerűbb párezer forintos öntöttvas grillen is, mint a legdrágábbon. Való igaz azonban, hogy a kertünk stílusába illeszkedő, több funkciós grillre áldozni kell. Nem mindegy hogy a meghívott vendégeink, barátaink papírtányérból eszik a grillkolbászt, vagy elegáns környezetben fogyasztjuk el a jó minőségű élevezetes ételeket, italokat.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése