A krumpli mindenképpen egy igazi joker, mindenhez megy. Legyen szó grillezett sertésről, marháról, de a csirke és a hal is jól megfér a krumplival. Grillételhez csinálhatunk sütőben sült krumplit is, ekkor kicsit könyebb dolgunk van, hiszen mig a szabadtűzön sül a főétel, bátran ténykedhetünk a konyhában- persze jó ha mind a két helyen van séf.
Grillételekhez köretnek számomra a legnagyszerűbb a grillzöldség. Az én receptem a következő:
Grillköret zöldségből
- 1 padlizsán
- 2 cukkini
- 4-5 paradicsom
- 4 paprika
- lila hagyma
- fokhagyma
Grillezett gomba
- 8 nagy fej gomba
- vaj
- juhtúró
Az előkészített gombákata sütés elején tesszük a rácsra, oldalra és közepes hőmérsékleten addig hagyjuk rajta, míg a nyers gomba megpuhul, a juhtúró pedig szétfolyik benne.
Grillezett spárga baconbe csavarva
- csomag zöld párga
- csomag előszeletelt bacon
A zöld spárgát alaposan megmossuk és megpucoljuk. Legegyszerűbb egy hámozóval lefejteni a külső réteget a növényről. A szárak világosabb fás alját levágjuk, mert azok eléggé kemények és ízetlenek. Egyesével rátekerjük a bacont, spirál alakban, tehát elkezdjük az alján és a tetejéig tekerjük a bacont, persze a spárga lógjon túl a bacon-ön. Alacsony hőfokon sütés végén 17-20 perc alatt megsütjük, vigyázva hogy a bacon-ból kicsöpögő zsír nehogy lángragyújtsa a parazsat. Ha a spárga szálak már puhák, akkor van készen. Szárazabb húsokhoz, esetleg halhoz remekül illik.
És az elmaradhatatlan tavaszi saláta
És az elmaradhatatlan tavaszi saláta
Saláta mint grillköret |
Hmmm jó a fotó ! Az embernek megjön az étvágya a láttán.
VálaszTörlés