Ami biztos hogy a grillezett camembert, elronthatatlan és mennyei ízű. Még a vegák is eszik, a kicsikről meg nem is beszélve. Közepes vagy inkább alacsony hőmérsékleten süssük a sajtot. Semmiféle előkezelést pácolást nem igényel, még sót sem. Arra kell vigyázni, hogy kerek egész sajtot válasszunk és lehetőleg közepes árfekvésűt, mert ezek a sajtok még nem érettek teljesen, úgyhogy a külsejükön vastag és kemény penészréteg van, ami megakadályozza, hogy az olvadó sajt kifolyjon. Ha a húsok sütése után kezdünk neki, nem ronthatjuk el, mivel a húsokból kicsöpögő szaft füstje jól átjárja a sajtokat, a jellegzetes csíkok (grill-mark) pedig a husi rácson maradt szaftjától gyönyörűen kirajzolódnak. Nem kell sokat forgatni őket, csak míg mindkét felük megpirul kicsit és megolvad belül a sajt. Hogy megvan-e olvadva azt többféle képpen ellenőrizhetjük, legegyszerűbb ha valami tompa evőeszközzel, ( kiskanál, esetleg a kezünk) megnyomjuk a tetejét. Ha már nem az a kemény, rezgős sajt, akkor lassan el is készül.
Grillezet camembert |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése